Νέα

Έξυπνοι ή “smart” ή προγραμματιζόμενοι θερμοστάτες

Όλο και περισσότερα νοικοκυριά χρησιμοποιούν πλέον τους προγραμματιζόμενους ή ”smart” θερμοστάτες. Τα οφέλη είναι πολλά με βασικότερα την εξοικονόμηση χρημάτων και την άνεση. Η εγκατάσταση ενός έξυπνου θερμοστάτη σε μονάδες ηλεκτρικής, επιδαπέδιας θέρμανσης και θέρμανσης νερού, εξαερισμού κλπ είναι τόσο απλή ώστε δεν απαιτείται η βοήθεια ειδικού. Η ανάγνωση του οδηγού εγκατάστασης είναι επαρκής για να καταφέρει κανείς να τον συνδέσει αλλά και να κατανοήσει όλα όσα μπορεί να του προσφέρει.

1.Εξοικονόμηση χρημάτων

Το σημαντικότερο πλεονέκτημά του έναντι των συμβατικών θερμοστατών είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Ο τρόπος είναι απλός: Για κάθε βαθμό που αυξάνεις ή μειώνεις στον θερμοστάτη στο σπίτι σου, κερδίεις έως και 20% κατανάλωση ρεύματος στον λογαριασμό σου.

2.Σταθερή θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια

Με τον προγραμματιζόμενο θερμοστάτη μπορείς να πετύχεις τέλεια και σταθερή θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι. Η οθόνη του σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τους προγραμματισμούς του.

3.Εξοικονόμηση χρόνου στον προγραμματισμό του

Ένα άλλο πλεονέκτημα του έξυπνου θερμοστάση είναι ότι μπορείς να τον προγραμματίσεις εβδομαδιαία ή καθημερινά εξοικονομώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον πολύτιμο χρόνο σου. Ακόμα όμως και να ξεχάσεις να τον ρυθμίσεις ή να τον κλείσεις φεύγοντας από το σπίτι, υπάρχει και η επιλογή της ρύθμισής του μέσω smartphone εύκολα και γρήγορα.

4. Εξ αποστάσεως έλεγχος μέσω WiFi                                                                                              

Ο θερμοστάτης συνδέεται απευθείας στο WiFi δίκτυο σου χωρίς να απαιτείται Port Forwarding ή σταθερή IP. Έτσι, μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία του σπιτιού σου και να τη διαχειρίζεσαι μέσω smartphone ή Tablet. Μπορείς ακόμα να δεις πόση ενέργεια κατανάλωσες για κάθε έτος, μήνα και μέρα ξεχωριστά!

 

5.Αύξηση ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σου                                                                                                            

Ένα θέμα που απασχολεί τον καθέναν από μας είναι η διατήρηση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού μας με το πέρασμα των χρόνων. Ένα πιο αποδοτικό σπίτι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους του πιο αποτελεσματικά, να φέρει μικρότερη φθορά σε συσκευές και συστήματα αλλά και να συμβάλλει θετικά στον αγώνα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση